Over Diana

Fotostudio GJ Vlekke/Fotovak B.V. Tel 0031174241537Als trainer en coach ben ik erop gericht om mensen in hun kracht te zetten, zodat ze helemaal zichzelf kunnen zijn. Ik geloof dat je altijd en overal jezelf kunt zijn, ongeacht de rol of functie die je vervult en de context waarin je je begeeft. Dat heb ik zelf aan den lijve ondervonden. Tot mijn 30e leidde ik een leven dat niet echt bij mij paste. Een auto-ongeluk bracht daarin verandering. Het was letterlijk een wake-up call die mij stil zette bij de vraag wie ik was en wat ik wilde. Sindsdien voel ik haarfijn aan wanneer ik wel of niet mijn hart volg. Ik heb leren luisteren naar signalen en het is letterlijk een kracht van mij geworden die ik nu inzet in mijn werk om mensen te helpen dicht bij zichzelf te blijven. Hoe vaak zitten mensen niet op de verkeerde plek of ervaren ze op andere manieren een druk die zorgt voor een disbalans in functioneren. Juist in deze tijd ervaren veel mensen stress of disbalans en raken ze uit hun kracht. Mensen raken ook steeds vaker in Burn-out. Ik ervaar het als mijn roeping mensen te helpen hun balans weer te hervinden en de kracht in zichzelf, zodat ze weer energiek en gelukkig door het leven kunnen gaan. Naast persoonlijke ontwikkeling richt ook mij ook op teamontwikkeling, want ook daar valt vaak nog veel winst te behalen is mijn ervaring.

We leven in een Nieuwe Tijd, een tijd van grote transities. Mensen en organisaties zijn op zoek naar zichzelf, naar hun essentie. Wat beweegt hen, waar staan ze voor en welke waarden horen daarbij? De belangrijkste succesfactor hierbij is vertrouwen, vertrouwen is immers dé basis voor iedere relatie, zowel zakelijk als persoonlijk.

Werken vanuit vertrouwen vraagt om transparantie, eerlijkheid, oprechtheid, elkaar aanspreken en verantwoordelijkheid nemen. Maar vooral gaat het erom kwetsbaar durven zijn. Wees jezelf met alles wat daarbij komt kijken, ook jouw onhandige kanten. Wie alles durft te laten zien, zal ware verbinding ervaren met zichzelf een met anderen. Keer op keer zie ik dat gebeuren binnen teams wanneer mensen zichzelf openstellen en kwetsbaar durven zijn. Hoe ontspannen is ’t immers om te zien dat niemand perfect is en hoeft te zijn! Ik geniet ervan wanneer mensen meer zichzelf durven zijn en vanuit vertrouwen werken. Wat een energie komt er dan vrij, niet te geloven. Mensen ervaren meer plezier en verbinding in het werk en zijn gewoon weg gelukkiger en daar doe ik het voor!

In mijn werk richt ik mij op zowel persoonlijke ontwikkeling, als ook op team- of organisatieontwikkeling. Ik luister open naar de vraag die ik krijg van een klant en luister tussen de regels door en voel intuïtief wat wel en niet klopt in mijn beleving. Daarover stel ik verhelderende vragen en ook ga ik de kritische vragen niet uit de weg. Samen met de klant onderzoek ik het gehele systeem, want alles hangt met elkaar samen. We onderzoeken wat goed gaat en wat niet en waar dat zou aan zou kunnen liggen?

Met name het onderzoeken van onbewust patronen en drijfveren, is interessant. In mijn beleving kom je immers pas echt verder en kun je veranderingen borgen wanneer je weet waar gedrag (onbewust) vandaan komt.  Hierbij werk ik met diverse ACT® analyses: ACT®-Individueel, ACT®-Team en ACT Burn-out.  Dit zijn tools die inzicht geven in de kwaliteiten en uitdagingen van mensen en teams en waar onbewuste drijfveren vandaan komen.

Daarnaast werk ik met Familie- en Organisatie Opstellingen, omdat mensen of teams soms vastlopen en geen idee hebben, hoe ze verder moeten. Ze hebben geen idee aan welke knop ze moeten draaien om het systeem weer vlot te trekken. En juist dan bieden Familie- of Organisatie Opstellingen uitkomst. 

Wat klanten zeggen